Maria
Rovira

Coreògrafa i directora
Mataró, Barcelona

Premi Nacional de Dansa 1998 per la seva gran trajectòria artística nacional i internacional.

Sobre mi

Maria Rovira inicià els seus estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona, amb formació en dansa clàssica, contemporània i flamenc. Va estudiar dansa contemporània al Conservatori Internacional de la Dansa de París i a l’escola de Merce Cunningham i Martha Graham a Nova York i va treballar amb els mestres de la Folkwang Schule a Essen, on participa Pina Baush.

El 1985, Rovira crea Trànsit Dansa, una de les companyies pioneres en dansa moderna i contemporània a Espanya amb repercussió internacional. Rovira combina una carrera com a coreògrafa independent amb el treball i la passió en diverses companyies internacionals: Ballet Hispànic de Nova York, Ballet Nacional de Cuba, Ballet Nacional de l’Uruguai, Ballet Nou Món de Caracas, companyia Els del Medium de Costa Rica, Ballet Nacional de Paraguai, Ballet Concert de Puerto Rico, Companyia Nacional de Dansa de Puerto Rico, Aventures Companyia de Puerto Rico, Companyia Maximiliano Guerra de l’Argentina, Bauhaus, el Ballet de l’Òpera de Dessau, Ballet de Magedemburg i l’American Dance Festival. El 2012 el Ballet Folklòric d’Antioquia de Medellín (Colòmbia) li confia la direcció artística del ballet.

Durant els últims anys, Maria Rovira ha creat múltiples coreografies per a la Companyia de Carlos Acosta; i ha coreografiat la pel·lícula “Yuli”, inspirada en la vida del cèlebre ballarí cubà, dirigida per Icíar Bollaín. El 2017 presenta la seva nova producció, Els Ballets de Maria Rovira a Cuba, al Festival Grec amb gran èxit, i és distingida amb el reconeixement a la Millor Crítica de Dansa 2017.

Amb aquesta producció engega la Crea Dance Company i la Fundació Crea Dance.

Maria Rovira

La
Fundació
Crea Dance

Projectes artístics i socials
per enriquir la societat
a través de l’art i l’educació.