Rèquiem de Mozart

La vida i la mort i sempre en vida

Una obra que parla de la vida, la mort i de la injustícia dels jutges. Una obra espiritual que ens connecta amb la nostra ànima.  

Sobre l’obra

El Rèquiem de Mozart és una obra de dansa contemporània per a 12 ballarins que s’estrenà el 2019 en coproducció amb la Factoria Cultural de Terrassa i en col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Els conceptes dels textos del Rèquiem, escrits l’any 1790, continuen essent molt actuals. La coreografia d’aquest espectacle parteix de danses religioses i espirituals de diferents cultures i estils portades a un codi contemporani.

És un ball astronòmic creat pels egipcis i després imitat pels grecs, que es va reduir a una representació de passos ben mesurats i figures relacionades amb el moviment dels astres:

  • Danses africanes, que en aquest cas són la terra i el cel.
  • Danses budistes, que són danses interiors de poc moviment i que alhora remouen els sentiments.
  • Danses indígenes capaces de traslladar-te a un camí que porta la gent que s’està morint a l’altra vida.
  • Danses àrabs, que giren arreu del món i que opten per un moviment estable, però que alhora volen volar, alliberar-se i després marxar.

L’obra va guanyar el Premi Butaca 2020 al “Millor espectacle de Dansa” i el “Premio del Público del Teatro de las Rojas de Toledo” el 2021. L’acullen en gira les ciutats de València, Toledo, Sant Cugat del Vallès, Mataró, diversos municipis de la Comunitat de Madrid i Granollers.

Requiem de Mozart

“El Rèquiem de Mozart és una obra que parla de la vida i la mort. Una obra que és, finalment, un homenatge al concepte de justícia amb el qual hem de viure la vida tal com l’expressa el compositor en els seus poemes.

Tots nosaltres podem ser lliures i tenir una relació íntima i personal amb cadascuna de les religions que hi ha al món. Per això, en aquesta obra arrancarem des de la relació privada que tenia Mozart amb Déu en el moment de fer el Rèquiem i expressar la veu de les danses antigues i religioses.

Entenem, doncs, la vida com a eterna i la mort com a una altra dimensió en la qual comença l’obra, en la qual s’expressen temes com l’ADN, la reencarnació o l’eternitat.”

Direcció i coreografia Maria Rovira
Disseny de llums Rhazil Izaguirre
Vestuari Juan Carballido
Música Wolfgang Amadeus Mozart
Pianistes Pep Surinyac y David Malet
Solistes Ulrike Haller (soprano), German de la Riva (baritono),Toni Gubau (contratenor)
Percussió Percussionistes de Barcelona
Coral Cantiga (Pep Prats), Cor Montserrat (Rosa Ribera), Cor infantil Sant Esteve (Jaume Sala), Massa Coral (Reinaldo Osorio)
Cos de ball Leandro Pérez, Ariadna Jordán, Idolina Massa, Nilufer Ackanbas, Roberth Aramburu, Glòria Llevat, Miguel Adrián Rodríguez, Laia Vancells, Marc Fernández, Ángel Gabriel Gutiérrez, Úrsula Mercado, Abel Hernández.

Vídeo promocional

El Periódico – 21/09/2019

“El Rèquiem hipnòtic de Maria Rovira”

El País – 17/10/2019

“Maria Rovira posa a ballar El Rèquiem”

Ballet y más – 26/09/2019

“María Rovira danza el Réquiem de Mozart en Terrassa”

Ballet y Dance – 10/09/2021

“Maria Rovira doblement premiada”

Si vols dossier complet de l’obra contacta amb:

produccio@fundaciocreadance.com

Col·laboradors

factoria terrassa
Ajuntament Mataro
Institut_llull
Consell-comarcal-del-maresme

Col·laboradors

Altres obres

Rèquiem de Mozart

CARMINA BURANA

Odissea

ODISSEA

Evangelium

EVANGELIUM